logo
 
  Nieuwsbrief  
  December 2019  
  jaargang 9, nummer 10  
 
 
 
arrow “Snel oppakken én uitbreiden!”  
arrow Mantelzorg nog vaak taboe op de werkvloer in de zorgsector  
arrow Tips over informele hulp bij dementie thuis  
arrow De documentaire Wei  
arrow Overzicht Wet & Regelgeving voor mantelzorgers  
arrow Eigen risico gespreid betalen bij CZ  
arrow Kerstboodschap 2019: Mantelzorg is topsport  
 
  topphoto  
 
 
 
 
 
 
16 | 12 | 2019
“Snel oppakken én uitbreiden!”

Aldus het Platform Mantelzorg Limburg over het artikel: “VGZ zet succesproject huisartsen op pauze”. Als voor één groep geldt: “twee keer nadenken en overleggen vóór je naar het ziekenhuis verwijst”, dan is het wel voor de, vaak oudere, chronische zorgbehoevende patiënten én hun mantelzorgers.

  photo
lees meer purplearrow
 
17 | 12 | 2019
Mantelzorg nog vaak taboe op de werkvloer in de zorgsector

Meer dan een kwart van de werknemers in de zorg combineert zijn baan met mantelzorg. In de praktijk wordt hier echter weinig over gesproken; een gemiste kans want aandacht voor de combinatie werk en mantelzorg kan ziekteverzuim voorkomen. 

  photo
lees meer purplearrow
 
17 | 12 | 2019
Tips over informele hulp bij dementie thuis

Wat zijn de mogelijkheden én onmogelijkheden van informele hulp aan huis bij dementie? Het Verwey-Jonker Instituut deed onderzoek en maakte een handreiking met tips voor zorgorganisaties om samen met vrijwilligers, buurt- en straatgenoten en andere informele helpers te werken aan de kwaliteit van leven van thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers.

  photo
lees meer purplearrow
 
16 | 12 | 2019
De documentaire Wei

Ruud Lenssen (Horst) legt in deze documentaire het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vast. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De ‘Wei’ is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd.

  photo
lees meer purplearrow
 
17 | 12 | 2019
Overzicht Wet & Regelgeving voor mantelzorgers

Veel werkgevers en werknemers kennen de mogelijkheden op het gebied van regelingen niet of onvoldoende. Er zijn verschillende wettelijke regelingen die u in kunt zetten voor mantelzorgers. Hierbij een overzicht van bestaande regelingen.

  photo
lees meer purplearrow
 
17 | 12 | 2019
Eigen risico gespreid betalen bij CZ

Uw verplicht eigen risico blijft volgend jaar €385.
Verwacht u zorgkosten te maken en betaalt u het eigen risico liever niet in één keer? Dan kunt u ervoor kiezen om uw verplicht eigen risico in 10 termijnen te betalen.
Aanmelden kan heel makkelijk in Mijn CZ tot 1 februari 2020. En het kost u niets extra.

  photo
lees meer purplearrow
 
17 | 12 | 2019
Kerstboodschap 2019: Mantelzorg is topsport

Mantelzorg verlenen aan een zieke naaste is een waardevolle taak die veel voldoening kan geven. Maar helaas wordt het soms ook “te veel”: mantelzorgers komen dan in de knel.
Zo is de combinatie werk en mantelzorg lang niet altijd eenvoudig. Het kan leiden tot ziekteverzuim en soms zelfs zijn mantelzorgers gedwongen om hun werk op te geven.

  photo
lees meer purplearrow
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Platform Mantelzorg Limburg
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in een adressenbestand van Platform Mantelzorg Limburg staat opgenomen. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.
Als u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief dan kunt u zich hier afmelden.
 
Mogelijk heeft u deze nieuwsbrief van een van onze abonnees ontvangen. Wilt u onze nieuwsbrief voortaan rechtstreeks ontvangen? Meld u dan nu hier aan.
 
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de   limburg
 
Powered by Mailmens