logo
 
  Nieuwsbrief  
  November 2019  
  jaargang 9, nummer 9  
 
 
 
arrow Mantelzorgwaardering niet zo vanzelfsprekend als je zou denken én hopen  
arrow Minder regels voor mantelzorgers  
arrow Deze 9 registraties voor mantelzorgers kunnen alvast geschrapt worden  
arrow Team Jeugd gemeente Brunssum beschreven als inspirerend voorbeeld  
arrow Infographic - Hoe je het welzijn vergroot van jonge mantelzorgers  
arrow Effect van steun op de werkvloer op combinatie Werk en Mantelzorg  
arrow Sociale Media op website PML  
arrow ‘Mantelzorgboom’ geplant in Stein  
 
  topphoto  
 
 
 
 
 
 
12 | 11 | 2019
Mantelzorgwaardering niet zo vanzelfsprekend als je zou denken én hopen

Dinsdag 5 november publiceerde MantelzorgNL de conclusie uit een onderzoek naar de waardering van mantelzorgers door heel Nederland. Het Platform Mantelzorg Limburg (PML) kijkt niet vreemd op van deze uitkomsten, namelijk dat er veel verschillen zijn tussen de aanpak van gemeenten in hun waardering naar mantelzorgers. Dit constateren wij immers al jaren.

  photo
lees meer purplearrow
 
12 | 11 | 2019
Minder regels voor mantelzorgers

Welke knelpunten ervaren mantelzorgers rond administratie en regelgeving, en wat zijn concrete oplossingen hiervoor? Experts en mantelzorgers gingen met deze vraag van het ministerie van VWS aan de slag.

  photo
lees meer purplearrow
 
12 | 11 | 2019
Deze 9 registraties voor mantelzorgers kunnen alvast geschrapt worden

De eerste acties en gesprekken zullen nog dit najaar gerealiseerd worden. Dat heeft een schrapkaart van 9 acties opgeleverd. Deze hebben onder andere betrekking op het verbeteren van de mantelzorgverklaring, de ingewikkelde aanvraag en de reparatie van hulpmiddelen en het declareren van vervoerskosten.

  photo
lees meer purplearrow
 
12 | 11 | 2019
Team Jeugd gemeente Brunssum beschreven als inspirerend voorbeeld

Ter bevordering van de zorg en ondersteuning die de lokale (wijk-)teams bieden aan kwetsbare gezinnen die zijn overgedragen door Veilig Thuis, onderzocht Toezicht Sociaal Domein een aantal gemeenten in Zuid-Limburg. De gemeente Brunssum was daar een van en is nu als inspirerend voorbeeld beschreven voor andere gemeenten.

  photo
lees meer purplearrow
 
12 | 11 | 2019
Infographic - Hoe je het welzijn vergroot van jonge mantelzorgers

In Nederland zorgt ongeveer 6 tot 8% van de 13- tot 17-jarigen voor familie of een vriend. Zij zijn zogenoemde ‘jonge mantelzorgers’. Het zorgen voor een ander of zorgen maken om iemand kan grote impact hebben op het welzijn van deze jongeren. Vanuit het Europese project Me-We onderzoekt Vilans daarom samen met het Sociaal en Cultureel Planbureau wie deze jongeren zijn en hoe zij het beste ondersteund kunnen worden. De eerste resultaten zijn in een infographic samengevat.

  photo
lees meer purplearrow
 
12 | 11 | 2019
Effect van steun op de werkvloer op combinatie Werk en Mantelzorg

16% van de werkende mantelzorgers is negatief over hun werk/mantelzorgbalans. Zonder begrip en ondersteuning kan 44% werk en mantelzorg slecht combineren.
Ervaren ze echter ondersteuning en begrip, dan melden mantelzorgers zich 3 x minder ziek en zijn zij veel loyaler aan hun werkgever.
Dit blijkt uit onderzoek van Werk&Mantelzorg onder 5000 werkende mantelzorgers.

  photo
lees meer purplearrow
 
12 | 11 | 2019
Sociale Media op website PML

Bij een nieuwe website hoort ook actief worden op social media. Daarom is PML vanaf nu ook te volgen via twitter en facebook. Door op de links te klikken komt u op de desbetreffende pagina’s terecht. Wilt u niks missen van PML?

  photo
lees meer purplearrow
 
12 | 11 | 2019
‘Mantelzorgboom’ geplant in Stein

Vrijdag 8 november is in het Omphaliuspark de ‘Mantelzorgboom’ geplant. Het planten gebeurde onder een strakblauwe hemel, 2 dagen voor de officiële Dag van de Mantelzorg.
De boom verwijst naar de eretitel 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2019', die het Platform Mantelzorg Limburg heeft toegekend aan de Gemeente Stein.

  photo
lees meer purplearrow
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Platform Mantelzorg Limburg
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in een adressenbestand van Platform Mantelzorg Limburg staat opgenomen. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.
Als u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief dan kunt u zich hier afmelden.
 
Mogelijk heeft u deze nieuwsbrief van een van onze abonnees ontvangen. Wilt u onze nieuwsbrief voortaan rechtstreeks ontvangen? Meld u dan nu hier aan.
 
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de   limburg
 
Powered by Mailmens