10 september 2019
 
 
  Week van de Alfabetisering  
 
 

Tijdens de Week van de Alfabetisering van 9 tot en met 15 september zetten veel mensen, bedrijven en organisaties in heel Nederland zich extra in voor een samenleving met ruimte voor ‘een leven lang leren en ontwikkelen’.

Het doel is, om volwassenen de kans te bieden om te leren lezen, schrijven, rekenen, én omgaan met de computer of smartphone. Burgerkracht Limburg doet ook mee, onder meer met deze speciale editie van Burgerkracht@ctueel.

De Week van de Alfabetisering is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven.

Meer weten?
Kijk op www.weekvandealfabetisering.nl

 
 
       
           
       
    Emile Roemer over laaggeletterdheid     Taalambassadeur Roger en taalvrijwilliger Wilma aan het woord    
       
   

Emile Roemer weet als voormalig onderwijzer hoe belangrijk taal voor ieders persoonlijke ontwikkeling is. Hoe kwetsbaar je wordt als je hierin achterstand oploopt. Ook op de werkvloer.

   

Roger en Wilma Breemen zijn beiden 51 jaar en al achttien jaar bij elkaar. Roger is laaggeletterd. Zijn echtgenote Wilma is taalvrijwilliger bij Schunck (koken met letters, taalhuis, taalcafé).

   
       
    Lees verder     Lees verder    
       
       
           
       
    Arno Frijns: de betekenis van taal     Lage taalvaardigheid, thema inspiratiesessies Limburg Positief Gezond    
       
   

Arno Frijns is van oorsprong docent geschiedenis en Nederlands. Naast zijn onderwijsloopbaan is hij ook in de administratieve en logistieke wereld werkzaam geweest. Na zijn ‘werkleven’ is hij als vrijwilliger voor de Stichting Impulse gaan werken. Dat doet hij nog altijd met veel plezier, want: mensen iets leren waarmee ze verder kunnen, is zijn grote drijfveer.

   

Het Actiecentrum Limburg Positief Gezond en de kwartiermaker Laaggeletterdheid van de Provincie Limburg besteden deze maand - mede in het kader van de Week van de Alfabetisering en de Maand van het Leren - tijdens 4 inspiratiesessies aandacht aan de mogelijkheden van werken met Positieve Gezondheid voor mensen met lage taalvaardigheid.

   
       
    Lees verder     Lees verder    
       
 
 
       
 
 
 

Colofon

Burgerkracht@ctueel is de e-nieuwsbrief van Burgerkracht Limburg.

U ontvangt deze e-nieuwsbrief omdat uzelf of iemand anders u daarvoor heeft aangemeld.
- Wilt u zich AANmelden voor Burgerkracht@ctueel, klik dan hier.
- Wilt u zich AFmelden voor Burgerkracht@ctueel, klik dan hier.

Voor méér informatie kunt u contact opnemen met Geert Görtz, adviseur van Burgerkracht Limburg.
E-mail: geertgortz@burgerkrachtlimburg.nl

Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming hanteren wij een privacyreglement, waarin is beschreven welke persoonsgegevens wij verwerken én met welk doel.
Lees hier ons privacyreglement