logo
 
  Nieuwsbrief  
  Augustus 2019  
  jaargang 9, nummer 6  
 
 
 
arrow Wie wordt de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg 2019  
arrow Lancering nieuwe website van Platform Mantelzorg Limburg  
arrow Academie voor patiënten en mantelzorgers  
arrow Bliksemstage laat kinderen kennismaken met werken in de zorg  
arrow Checklist mantelzorgoverbelasting  
arrow “Mensen vallen liever dood dan dat ze hulp vragen van hun omgeving”  
arrow Gesprekslijst ‘Zorgen doe je samen’  
 
  topphoto  
 
 
 
 
 
 
31 | 08 | 2019
Wie wordt de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg 2019

Voor de achtste maal gaat het Platform Mantelzorg Limburg (PML) dit jaar op zoek naar de meest mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg. Deze titel wordt elk jaar toegekend aan de Limburgse gemeente, die er – naar oordeel van het PML – het beste in is geslaagd om aandacht voor mantelzorg en mantelzorgers in te bedden in het mantelzorgbeleid.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 08 | 2019
Lancering nieuwe website van Platform Mantelzorg Limburg

Welkom op de vernieuwde website van het Platform Mantelzorg Limburg. Onze oude website was na 6 jaar aan vernieuwing en verjonging toe. De site is aangepast aan de eisen van deze tijd, en wordt zowel op mobiele apparaten als op vaste computers en notebooks goed weergegeven.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 08 | 2019
Academie voor patiënten en mantelzorgers

Het Maastricht UMC+ beschikt sinds enige tijd over een ‘mantelzorgacademie’ en loopt daarmee voorop in Nederland. Doel van deze academie is om patiënten (en eventuele mantelzorgers) voor te bereiden op een snelle en verantwoorde terugkeer naar huis door hen te leren bepaalde eenvoudige medische handelingen zelf te verrichten. Dan gaat het bijvoorbeeld om ogen druppelen, wondverzorging tot en met zelf injecties toedienen.

  photo
lees meer purplearrow
 
29 | 08 | 2019
Bliksemstage laat kinderen kennismaken met werken in de zorg

Wat wil jij later worden? Het droomt makkelijker wanneer je weet wat er allemaal te koop is op de arbeidsmarkt. Kinderen die opgroeien in wijken met een sociaaleconomische achterstand hebben vaak geen idee. Ook aan rolmodellen ontbreekt het vaak. Met zogeheten Bliksemstages probeert JINC hier verandering in te brengen. Afgelopen jaar namen liefst 33.000 kinderen een kijkje op de werkvloer

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 08 | 2019
Checklist mantelzorgoverbelasting

Eenvoudige checklist om overbelasting bespreekbaar te maken. Vind gemakkelijk de juiste woorden voor een gesprek met mantelzorgers. Overbelasting bij mantelzorgers kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Ook zijn de ondersteuningsmogelijkheden vaak niet bekend bij de oudere of de mantelzorgers.

  photo
lees meer purplearrow
 
29 | 08 | 2019
“Mensen vallen liever dood dan dat ze hulp vragen van hun omgeving”

Als iemand met beginnende dementie vereenzaamt, buren afwerend zijn, vrienden zoekende, dan ligt daar een rol voor de sociaal werker. Maar die sociaal werker laat deze ‘kerntaak’, mede dankzij beleid, nu te vaak liggen, vindt lector Lilian Linders.
Sociaal werk is de afgelopen jaren in een fuik terecht gekomen.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 08 | 2019
Gesprekslijst ‘Zorgen doe je samen’

Vragen om in gesprek te gaan met mantelzorgers van oudere migranten met dementie.
Pharos heeft een gesprekslijst doorontwikkeld waarmee zorgverleners in gesprek kunnen met mantelzorgers van oudere migranten met dementie, wanneer de cliënt zelf niet meer goed in staat is vragen te beantwoorden.

  photo
lees meer purplearrow
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Platform Mantelzorg Limburg
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in een adressenbestand van Platform Mantelzorg Limburg staat opgenomen. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.
Als u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief dan kunt u zich hier afmelden.
 
Mogelijk heeft u deze nieuwsbrief van een van onze abonnees ontvangen. Wilt u onze nieuwsbrief voortaan rechtstreeks ontvangen? Meld u dan nu hier aan.
 
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de   limburg
 
Powered by Mailmens