logo
 
  Nieuwsbrief  
  Juni 2019  
  jaargang 9, nummer 5  
 
 
 
arrow Nieuwe ondertekenaars manifest Iedereen doet mee!  
arrow Tips voor het overdragen van de zorg  
arrow Mooie voorbeelden van mantelzorgbeleid in gemeenten  
arrow Samenwerking cliënt, informele en professionele zorg versterken  
arrow Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid  
arrow Vergoedingen mantelzorg per zorgverzekeraar 2019  
arrow Reminder over de QuickScan  
 
  topphoto  
 
 
 
 
 
 
28 | 06 | 2019
Nieuwe ondertekenaars manifest Iedereen doet mee!

Vrijdag 21 juni tekenden gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein het manifest Iedereen doet mee!. Daarmee zijn zij de eerste gemeenten die zich aansluiten bij de groep koplopers uit het VNG-project 'Iedereen doet mee!' dat ervoor wil zorgen dat alle gemeenten aan de slag gaan met het VN-Verdrag Handicap.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 06 | 2019
Tips voor het overdragen van de zorg

Draag je als mantelzorger de zorg tijdelijk over aan een ander? Dan spelen er mogelijk vragen door je hoofd als ‘zal het wel goed gaan?’ of ‘wat moet ik allemaal regelen?’. Hieronder vind je tips die je bij de overdracht kunnen helpen.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 06 | 2019
Mooie voorbeelden van mantelzorgbeleid in gemeenten

Wilt u weten met welke 4 elementen gemeenten hun mantelzorgbeleid kunnen vormgeven? Dit leest u in het kennisdossier Mantelzorgbeleid door gemeenten. Verder alles over de verplichting van gemeenten om mantelzorgers te ondersteunen.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 06 | 2019
Samenwerking cliënt, informele en professionele zorg versterken

Hoe vergroot u de zelfredzaamheid van cliënten? Hoe ondersteunt u mantelzorgers? Hoe zorgt u ervoor dat het netwerk zich meer betrokken voelt en actief bijdraagt? Hoe doet u dat vanuit zelforganiserende teams? Wij bieden advies en ondersteuning om deze vernieuwende werkwijze een vanzelfsprekend onderdeel van uw zorg te maken.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 06 | 2019
Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid

De eenvoudige tool is een gespreksinstrument om ‘het andere gesprek’ te voeren. De tool helpt bespreken en kiezen wat voor een persoon belangrijk is. En is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen en andere geïnteresseerden. Er is een digitale en papieren versie.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 06 | 2019
Vergoedingen mantelzorg per zorgverzekeraar 2019

Maak je gebruik van mantelzorg? Er zijn meerdere zorgverzekeraars die een vergoeding voor mantelzorg bieden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De vergoedingen lopen erg uiteen. Sommige verzekeraars vergoeden een vast bedrag, andere vergoeden weer een bepaald aantal dagen.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 06 | 2019
Reminder over de QuickScan

Voor de achtste maal gaat het Platform Mantelzorg Limburg (PML) dit jaar op zoek naar de meest mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg. Rond 10 november 2019, de Dag van de Mantelzorg, zal in de winnende gemeente de Mantelzorgboom worden geplant.

  photo
lees meer purplearrow
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Platform Mantelzorg Limburg
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in een adressenbestand van Platform Mantelzorg Limburg staat opgenomen. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.
Als u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief dan kunt u zich hier afmelden.
 
Mogelijk heeft u deze nieuwsbrief van een van onze abonnees ontvangen. Wilt u onze nieuwsbrief voortaan rechtstreeks ontvangen? Meld u dan nu hier aan.
 
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de   limburg
 
Powered by Mailmens