logo
 
  Nieuwsbrief  
  Mei 2019  
  jaargang 9, nummer 4  
 
 
 
arrow Inspiratie ‘Week van de Jonge Mantelzorger’  
arrow Zorgwijzer – alles over PGB  
arrow Beter samenwerken met en voor mantelzorgers en vrijwilligers  
arrow Start pilots logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten  
arrow Zorgen voor thuiswonende ouderen  
arrow Organisatie van eerstelijnsverblijf (ELV) flink verbeterd  
arrow Hulpverlener moet aansluiten bij de zorg van de mantelzorger  
arrow "Over de Vilans Hulpmiddelenwijzer"  
arrow Laatste Nieuws : ‘QuickScan’ en ‘Save the date’  
 
  topphoto  
 
 
 
 
 
 
22 | 05 | 2019
Inspiratie ‘Week van de Jonge Mantelzorger’

De eerste week van juni vindt de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. Dan wordt er landelijk aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers door bewustwordingscampagnes, activiteiten op scholen en bijeenkomsten voor professionals. Om de impact van de Week van de Jonge Mantelzorger zo groot mogelijk te maken, roepen wij je op om aan te haken en activiteiten te organiseren voor of over jonge mantelzorgers. Laat je hier inspireren!

  photo
lees meer purplearrow
 
22 | 05 | 2019
Zorgwijzer – alles over PGB

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een subsidie (budget) van de overheid waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die zij nodig hebben. Denk hierbij aan intensieve zorg, begeleiding, persoonlijke verzorging, persoonlijke verpleging, hulpmiddelen en voorzieningen.

  photo
lees meer purplearrow
 
22 | 05 | 2019
Beter samenwerken met en voor mantelzorgers en vrijwilligers

Wilt u in uw werkgebied, regio of gemeente, de samenwerking voor en met mantelzorgers en vrijwilligers verbeteren? Movisie en Vilans zijn op zoek naar organisaties om die te ondersteunen binnen het programma In voor mantelzorg-thuis, ook gemeenten kunnen meedoen.

  photo
lees meer purplearrow
 
22 | 05 | 2019
Start pilots logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten

Tien gemeenten starten met een pilot logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten. Door logeerzorg kunnen ouderen die thuis zorg krijgen van bijvoorbeeld een partner tijdelijk in een zorginstelling ‘logeren’ zodat de mantelzorger even op adem kan komen. Het ministerie van VWS ondersteunt de gemeenten met 1 miljoen euro vanuit het programma Langer Thuis.

  photo
lees meer purplearrow
 
22 | 05 | 2019
Zorgen voor thuiswonende ouderen

In 2030 zullen er ruim 2 miljoen 75-plussers zijn, 720.000 meer dan nu. Wat betekent dit voor de vraag naar zorg en ondersteuning? Om hier meer zicht op te krijgen is in deze literatuurstudie niet alleen nagegaan in hoeverre het aantal ouderen toe zal nemen en waar deze ouderen zullen wonen, maar ook wat de kenmerken van de huidige en toekomstige ouderen zijn.

  photo
lees meer purplearrow
 
22 | 05 | 2019
Organisatie van eerstelijnsverblijf (ELV) flink verbeterd

ActiZ heeft met het vaststellen van een minimale set aan functionaliteiten een belangrijke stap gezet in het realiseren van een transparante en uniforme betaaltitel voor de regionale coördinatiefuncties. Hiermee wordt de toeleiding naar eerstelijnsverblijf (ELV) verder verbeterd.

  photo
lees meer purplearrow
 
23 | 05 | 2019
Hulpverlener moet aansluiten bij de zorg van de mantelzorger

Om mantelzorgers te ondersteunen zijn al veel programma’s ontwikkeld. Toch lukt het hulpverleners vaak niet om met de zorg voor de cliënt goed aan te sluiten bij de mantelzorger. Kennisorganisaties Movisie en Vilans hebben een programma ontwikkeld om ‘de taaie vraagstukken van de samenwerking bij langer thuis wonen’ aan te pakken.

  photo
lees meer purplearrow
 
24 | 05 | 2019
"Over de Vilans Hulpmiddelenwijzer"

Vind informatie over een hulpmiddel
Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die u kunnen helpen. Maar om iets te kiezen dat bij u past, heeft u eerlijke informatie nodig. Onafhankelijk en betrouwbaar.

  photo
lees meer purplearrow
 
27 | 05 | 2019
Laatste Nieuws : ‘QuickScan’ en ‘Save the date’

Voor de achtste maal gaat het Platform Mantelzorg Limburg (PML) dit jaar op zoek naar de meest mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg. Rond 10 november 2019, de Dag van de Mantelzorg, zal in de winnende gemeente de Mantelzorgboom worden geplant.

  photo
lees meer purplearrow
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Platform Mantelzorg Limburg
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in een adressenbestand van Platform Mantelzorg Limburg staat opgenomen. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.
Als u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief dan kunt u zich hier afmelden.
 
Mogelijk heeft u deze nieuwsbrief van een van onze abonnees ontvangen. Wilt u onze nieuwsbrief voortaan rechtstreeks ontvangen? Meld u dan nu hier aan.
 
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de   limburg
 
Powered by Mailmens