3 april 2019
 
 
  Burgerkracht Limburg wil arbeidsparticipatie bevorderen  
 
 

Burgerkracht Limburg is op diverse manieren betrokken bij het bevorderen van een inclusieve samenleving, o.a. op het gebied van arbeidsparticipatie. In verband daarmee laten we door 4Limburg, een initiatief van de Universiteit Maastricht, onderzoeken in welke mate onze organisatie erop is ingericht om werknemers met verschillende achtergronden te laten functioneren in een passende werkomgeving. Als je pleit voor een inclusieve samenleving, dan wil je immers ook weten of je zelf het goede voorbeeld geeft.

Spiegel
4Limburg (https://www.4-limburg.nl/) gaat Burgerkracht Limburg een spiegel voorhouden. De huidige functies en taken worden geïnventariseerd en vervolgens geanalyseerd. Het doel daarvan is, om te kijken hoe we functies beter toegankelijk kunnen maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en daarmee toekomstige vacatures daadwerkelijk vaker kunnen laten invullen door deze doelgroep.

 
 
       
           
       
    “Wij helpen mensen om mee te kunnen doen”     Trainingen Pijleracademie in april en mei    
       
   

“Er zijn nog altijd mensen die zich niet sterk genoeg voelen om mee te doen in de maatschappij. Wij helpen hen om te leren dat wél te kunnen, naar vermogen. Dat is het mooie aan Burgerkracht Limburg. Zien welke problemen moeten worden aangepakt.”

   

Sinds juni 2018 biedt De Pijler, onderdeel van Burgerkracht Limburg, met de Pijleracademie een doorlopend trainingsprogramma voor de achterban. Doel: het vergroten van de deskundigheid van vrijwilligers.

   
       
    Lees verder     Lees verder    
       
       
           
       
    Workshop ‘Positieve Gezondheid en IK Positief Gezond’     Zorg heeft mensen-mensen nodig    
       
   

De workshop ‘Positieve Gezondheid en IK Positief Gezond’ van Burgerkracht Limburg inspireert en motiveert mensen om zich het gedachtegoed van Positieve Gezondheid eigen te maken en zelf met hun (positieve) gezondheid aan de slag te gaan. 

   

Priscilla Janssen – van Elburg is 31, getrouwd en moeder van een zoon, die  in mei 5 wordt. Priscilla werkt sinds 2010 bij de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). Eerst in de functie van ambulant begeleider.

   
       
    Lees verder     Lees verder    
       
 
 
       
 
 
 

Colofon

Burgerkracht@ctueel is de e-nieuwsbrief van Burgerkracht Limburg.

U ontvangt deze e-nieuwsbrief omdat uzelf of iemand anders u daarvoor heeft aangemeld.
- Wilt u zich AANmelden voor Burgerkracht@ctueel, klik dan hier.
- Wilt u zich AFmelden voor Burgerkracht@ctueel, klik dan hier.

Voor méér informatie kunt u contact opnemen met Geert Görtz, adviseur van Burgerkracht Limburg.
E-mail: geertgortz@burgerkrachtlimburg.nl

Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming hanteren wij een privacyreglement, waarin is beschreven welke persoonsgegevens wij verwerken én met welk doel.
Lees hier ons privacyreglement