12 maart 2019
 
 
  Bestaanszekerheid, het ervaringsverhaal van Bert Vermeulen  
 
 

Bestaanszekerheid is één van de 3 thema’s van het PS lijsttrekkersdebat ‘Meedoen verkleint de kloof!’, dat Burgerkracht Limburg en partners op 15 maart 2019 organiseren i.v.m. de Provinciale Statenverkiezingen.

Bestaanszekerheid gaat over basisbehoeften zoals een fatsoenlijk inkomen, goed onderdak, werk, gezondheidszorg en onderwijs. De kloof tussen mensen in armoede en de rest van de samenleving is vaak te groot om (op eigen kracht) te kunnen overbruggen. Mensen die in armoede leven en/of schulden hebben, hebben wel behoeften maar kunnen zich weinig tot niets veroorloven. Meedoen in de samenleving is voor hen een grote uitdaging.

Klik hier voor het ervaringsverhaal van Bert Vermeulen

Wilt u op dit filmpje reageren? Mail naar info@burgerkrachtlimburg.nl

Lijsttrekkersdebat op L1 tv
L1 zendt het volledige lijsttrekkersdebat uit op vrijdagavond 15 maart, zaterdagavond 16 maart en zondagmiddag 17 maart. Kijken!

 
 
       
           
       
    “Wij helpen mensen om mee te kunnen doen”     Limburg Positief Gezond in Beweging    
       
   

“Er zijn nog altijd mensen die zich niet sterk genoeg voelen om mee te doen in de maatschappij. Wij helpen hen om te leren dat wél te kunnen, naar vermogen. Dat is het mooie aan Burgerkracht Limburg. Zien welke problemen moeten worden aangepakt.”

   

Limburg staat landelijk in de schijnwerpers door de aanpak op het gebied van Positieve Gezondheid. Limburg is voorloper en trendsetter door de bestuurlijke moed om Positieve Gezondheid te omarmen, er een beweging van te maken waarmee de sociale opgave voor Limburg wordt gerealiseerd. 

   
       
    Lees verder     Lees verder    
       
       
           
       
    Een DOOD- serieus verhaal     Burger en Zorg    
       
   

Soms kent het leven pijnlijke verrassingen. Die hebben zich voorgedaan toen de vrouw van Maastrichtenaar Jo Weijenberg op 30 augustus 2016 is gestorven in een herstelkliniek. Zij stierf onder voor zijn gezin niet te accepteren omstandigheden.

   

In onze samenleving maken veel mensen gebruik van zorg, soms zelfs heel complexe zorg. Goede informatie is dan belangrijk. Bij complexe zorgvragen heeft men vaak te maken met meerdere zorgverleners. Een vervelende bijkomstigheid voor de zorgvrager is dan dat hij steeds opnieuw zijn verhaal moet doen.

   
       
    Lees verder     Lees verder    
       
 
 
       
 
 
 

Colofon

Burgerkracht@ctueel is de e-nieuwsbrief van Burgerkracht Limburg.

U ontvangt deze e-nieuwsbrief omdat uzelf of iemand anders u daarvoor heeft aangemeld.
- Wilt u zich AANmelden voor Burgerkracht@ctueel, klik dan hier.
- Wilt u zich AFmelden voor Burgerkracht@ctueel, klik dan hier.

Voor méér informatie kunt u contact opnemen met Geert Görtz, adviseur van Burgerkracht Limburg.
E-mail: geertgortz@burgerkrachtlimburg.nl

Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming hanteren wij een privacyreglement, waarin is beschreven welke persoonsgegevens wij verwerken én met welk doel.
Lees hier ons privacyreglement