20 december 2018
 
 
  Dementie? Je kunt het voorkomen!  
 
 

Dementie is door de vergrijzing hard op weg doodsoorzaak nummer één te worden. Limburg vergrijst hard, dus is de toename van dementie groot, evenals de urgentie er wat aan te doen.

30% van de dementiegevallen kun je zelf voorkomen door je gedrag te veranderen. De campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ van het Alzheimer Centrum Limburg wil iedereen ervan bewust maken dat je zelf de kans op dementie kunt verkleinen.

Hart en vaten
“In de leeftijdsgroep van 65 tot 75 is de kans op dementie in vergelijking met twintig jaar geleden naar verhouding minder groot geworden,” zegt Martin van Boxtel, arts en universitair hoofddocent bij Alzheimer Centrum Limburg, onderdeel van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+). “Dit komt doordat bij deze groep tegenwoordig beter wordt gelet op hart- en vaatziekten en de oorzaken, zoals roken en diabetes. Dit heeft niet alleen effect op hart en vaten, maar ook op de vaten in de hersenen en dus op het voorkomen van dementie.”

Uit: Burgerkracht, het lijfblad van Burgerkracht Limburg.
Lees dit en andere artikelen in de recente editie van Burgerkracht

 
 
       
           
       
    Pijlerlezing ‘Gek met geld’ - Waarom maken we onverstandige keuzes, terwijl we beter weten?     16 februari 2019: Burgertop ‘Uw visie op de gezondheid’    
       
   

Rationeel versus irrationeel gedrag: dat mensen niet altijd verstandige keuzes maken op financieel gebied, is inmiddels voor velen bekend. Maar wat betekent dit voor het omgaan met geld? Waarom maken mensen bepaalde financiële keuzes? En hoe kunnen we hen helpen en motiveren om betere keuzes te maken?

   

Uw gezondheid en welzijn zijn erg belangrijk voor gezondheidsprofessionals in Limburg. Waar mogelijk willen ze voorkomen dat u ziek wordt en willen ze u helpen een gezond leven te leiden. Professionals hebben veel ideeën over hoe dit te bereiken.

   
       
    Lees verder     Lees verder    
       
       
           
       
    Platform Mantelzorg Limburg zoekt communicatie/pr-adviseur (vrijwilligerswerk)     Inspiratiesessies ‘Positieve Gezondheid en geldstress’    
       
   

Het Platform Mantelzorg Limburg (PML) is dé provinciale organisatie, die zich inzet voor de belangen van mantelzorgers in Limburg. Ter versterking van de werkgroep PR & Communicatie zoekt het PML een communicatie/pr-adviseur. Het betreft vrijwilligerswerk.

   

Een grote groep Nederlandse huishoudens heeft (forse) geldzorgen. Ze moeten (langdurig) rondkomen van een laag inkomen en/of hebben (problematische) schulden.

   
       
    Lees verder     Lees verder    
       
 
 
       
 
 
 

Colofon

Burgerkracht@ctueel is de e-nieuwsbrief van Burgerkracht Limburg.

U ontvangt deze e-nieuwsbrief omdat uzelf of iemand anders u daarvoor heeft aangemeld.
- Wilt u zich AANmelden voor Burgerkracht@ctueel, klik dan hier.
- Wilt u zich AFmelden voor Burgerkracht@ctueel, klik dan hier.

Voor méér informatie kunt u contact opnemen met Geert Görtz, adviseur van Burgerkracht Limburg.
E-mail: geertgortz@burgerkrachtlimburg.nl

Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming hanteren wij een privacyreglement, waarin is beschreven welke persoonsgegevens wij verwerken én met welk doel.
Lees hier ons privacyreglement