logo
 
  Nieuwsbrief  
  Oktober 2018  
  jaargang 8, nummer 9  
 
 
 
arrow Programma’s van de Steunpunten Mantelzorg rond de Dag van de Mantelzorg  
arrow Verras een mantelzorger - Stuur een kaartje  
arrow €4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar duurzame mantelzorg  
arrow Meldpunt SAMEN ONBEPERKT  
arrow GOUDmantel Inspiratiegidsen voor en door (oud)mantel­zorgers  
 
  topphoto  
 
 
 
 
 
 
24 | 10 | 2018
Programma’s van de Steunpunten Mantelzorg rond de Dag van de Mantelzorg

10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag wordt er extra aandacht gegeven aan iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerend. Ook wordt er landelijke aandacht en inzet gevraagd voor mantelzorg.

  photo
lees meer purplearrow
 
24 | 10 | 2018
Verras een mantelzorger - Stuur een kaartje

Mantelzorg mag naam hebben! Wie verras jij op 10 november?
Er zijn 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Ook jij kent vast iemand die zorgt voor een ander. Dit zorgen is niet zomaar iets, dus tijd om hem of haar te verrassen op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg. 

  photo
lees meer purplearrow
 
25 | 10 | 2018
€4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar duurzame mantelzorg

Een internationaal netwerk ‘ENTWINE informal care’, geleid door prof. Mariët Hagedoorn en prof. Robbert Sanderman van de afdeling gezondheidspsychologie van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van ruim €4 miljoen. Met deze subsidie kunnen 15 beginnende onderzoekers worden opgeleid om vraagstukken rondom duurzame mantelzorg te onderzoeken en op te lossen.

  photo
lees meer purplearrow
 
25 | 10 | 2018
Meldpunt SAMEN ONBEPERKT

Stichting Samen Onbeperkt wil ervoor zorgen dat iedereen volwaardig kan meedoen in de samenleving. De stichting staat voor collectieve belangenbehartiging van mensen met een beperking en/of chronische ziekte in Maastricht en regio. De stichting maakt zich hard voor gelijke rechten en kansen, voor iedereen. Ze hebben een meldpunt samen onbeperkt.

  photo
lees meer purplearrow
 
25 | 10 | 2018
GOUDmantel Inspiratiegidsen voor en door (oud)mantel­zorgers

Binnen het GOUDmantel project gaan wij uit van de waardevolle kennis en ervaringen die (oud)mantelzorgers hebben. Het delen van deze expertise kan voor anderen ondersteuning en inspiratie bieden.
Een inspiratiegids + een aanvullende gids zijn nu beschikbaar waar creatieve ideeën van mantelzorgers en oud-mantelzorgers in beschreven staan.

  photo
lees meer purplearrow
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Platform Mantelzorg Limburg
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in een adressenbestand van Platform Mantelzorg Limburg staat opgenomen. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.
Als u geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief dan kunt u zich hier afmelden.
 
Mogelijk heeft u deze nieuwsbrief van een van onze abonnees ontvangen. Wilt u onze nieuwsbrief voortaan rechtstreeks ontvangen? Meld u dan nu hier aan.
 
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de   limburg
 
Powered by Mailmens