Susan van Hooren geïnstalleerd als eerste hoogleraar Vaktherapie
 
 

Op 5 oktober jl. sprak prof. dr. Susan van Hooren haar oratie uit bij de Open Universiteit. Deze oratie - ook wel openbare les - sprak zij uit ter aanvaarding van het ambt hoogleraar Vaktherapie. Dit is de eerste hoogleraar op dit domein en daarmee een historisch moment voor de vaktherapeutische beroepen. Voor een volle zaal met toehoorders werd ze met lovende woorden officieel geïnaugureerd. De komende jaren zal zij samen met andere onderzoekers de focus leggen op ‘Doen wat werkt’. Nieuwsgierig naar haar oratie en de focus voor de komende jaren? Lees dan haar oratieboekje.

 
   
 
Congres De Dag van de Muziektherapie
 

Muziek is goed voor het brein, je gezondheid en de kwaliteit van leven. Hoe dat precies werkt ontdekt, hoort en ervaart u op het Miracles op Music Congres op 15 november 2018 - de vijfde Europese Dag van de Muziektherapie die in zeker dertig landen gevierd wordt. 

Programma
Diverse hoogleraren (prof. dr. Erik Scherder, prof. dr. Susan van Hooren, prof. dr. Dick Swaab en prof. dr. Henkjan Honing), onderzoekers (dr. Anna-Eva Prick, Sylka Uhlig, Martina de Witte en dr. Rebecca Schaefer) en muziektherapeuten (o.a. Evelien Mescher) zullen het onderwerp vanuit wetenschappelijk perspectief belichten. Dat muziek vooral iets is dat je moet beleven, wordt duidelijk tijdens de bijdragen van concertpianiste Klara Würtz, violiste Merel Vercammen en bassist Lucas Dols. En dan is er nog de film van Pim Giel die samen met muziektherapeuten laat zien welke resultaten er met muziektherapie bereikt worden. Het geheel wordt gepolijst met een ontmoetingsmarkt en randprogrammering met stands. Meer informatie of aanmelden.

Korting voor studenten
Als student kun je gebruik maken van het speciale kortingstarief. Hierdoor betaal je slechts € 45,00 entree. Gebruik hiervoor de volgende kortingscode: mom-studentz. Vermeld bij opmerkingen wel even de naam van je studie, studentennummer. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor dit tarief. Daarnaast is er ook in overleg een groepskorting mogelijk als je je als groep studenten aanmeldt.

Presenteren van een poster over muzikaal idee, project of onderzoek?
Tijdens het congres op 15 november 2018 kun je een muzikaal idee, project of onderzoek presenteren via een poster. Je maakt daarmee kans op een posterprijs. Maar liefst 2 posterprijzen worden uitgereikt: namelijk 1 voor een mooi muzikaal idee/project en 1 voor een interessant wetenschappelijk onderzoek aangaande de kracht van muziek(therapie) in de jeugd-, volwassen- en/of ouderenzorg.

Meer lezen over posterpresentatie
 
 
Publicaties
 
  • Haeyen, S., Van Hooren, S., Van der veld, W., & Hutschemaekers, G. (2018). Promoting mental health versus reducing mental illness in art therapy with patients with personality disorders: A quantitative study. The Arts in Psychotherapy, (58)4, 11-16 (lees meer).
  • Van Hooren, S., De Witte, M., & Prick, A. (2018). De meerwaarde van muziektherapie. Tijdschrift voor positieve psychologie, 2.
  • Van Hooren, S. (2018). Trending topic: transdiagnostische factoren. Tijdschrift voor Vaktherapie, 2.
  • Wever-Buirsma, L.E., Reijnders, J.S.A.M., Van Hooren, S.A.H., Knipping, A.A. (2018). De diagnostische waarde van de kloktekening als screeningsinstrument voor dementie: Onderzoek in een geheugenpolipopulatie. Tijdschrift voor neuropsychologie, 13(2), 133-142 (lees meer).
 
   
 

Contact
Lectoraat Kennisontwikkeling Vaktherapieën
Brenda Nieuwenhuizen, management assistente 
T +31 (0)45 400 64 84 | brenda.nieuwenhuizen@zuyd.nlwww.kenvak.nl

 
 
  Powered by Mailmens