logo
 
  Nieuwsbrief  
  November 2016  
  jaargang 6, nummer 9  
 
 
 
arrow ‘Mantelzorgboom’ geplant in Horst  
arrow Verlaging eigen bijdrage Wmo-ondersteuning 1 januari 2017  
arrow ‘Draai je hoofd een kwartslag naar de mantelzorger’  
arrow Zo bereikt u mantelzorgers: zes tips  
arrow Vergeet mantelzorgers met migratieachtergrond niet  
 
  topphoto  
 
 
 
 
 
 
17 | 11 | 2016
‘Mantelzorgboom’ geplant in Horst

Donderdag 10 november, op de Dag van de Mantelzorg, is aan de Deken Creemersstraat 56 in Horst (nabij Dienstencentrum Mikado) de Mantelzorgboom geplant. De boom verwijst naar de eretitel 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2016', die het Platform Mantelzorg Limburg (PML) heeft toegekend aan de Gemeente Horst aan de Maas. 

  photo
lees meer purplearrow
 
17 | 11 | 2016
Verlaging eigen bijdrage Wmo-ondersteuning 1 januari 2017

Het kabinet heeft een aantal besluiten genomen om de zorgkosten in 2017 voor u als mantelzorger te verlagen. Deze zijn nog niet helemaal definitief, maar Mezzo zet de veranderingen toch vast voor u op een rij. In het onwaarschijnlijke geval dat de besluiten veranderen, informeert Mezzo u zo snel mogelijk. 

  photo
lees meer purplearrow
 
17 | 11 | 2016
‘Draai je hoofd een kwartslag naar de mantelzorger’

Het is de taak van de professional om de mantelzorger in het oog te houden en te vragen: “Zorgt er iemand voor u?”. Volgens Roos Scherpenzeel van Movisie is integraal werken van professionals cruciaal in het stappenplan Effectieve Respijtzorg.
 ‘Gemeenten worstelen met de vraag hoe ze respijtzorg moeten vormgeven’, zegt Roos Scherpenzeel, adviseur informele zorg bij Movisie.

  photo
lees meer purplearrow
 
17 | 11 | 2016
Zo bereikt u mantelzorgers: zes tips

Om mantelzorgers te informeren, betrekken of ondersteunen moet je weten hoe je hen kunt bereiken. Dat kan het beste door te denken langs het zorg- en leefpad. Waar komen mantelzorgers gedurende een dag? Wie komen zij tegen? Welk communicatiemiddel gebruik ik?
In de meest ideale situatie vinden mantelzorgers zo snel mogelijk hun weg naar het ondersteuningsaanbod. Daarvoor is het nodig om hen actief te informeren over de mogelijkheden.

  photo
lees meer purplearrow
 
17 | 11 | 2016
Vergeet mantelzorgers met migratieachtergrond niet

Jamila Achahchah, projectleider bij Kennisplatform Integratie & Samenleving: ‘Mantelzorgers met een migratieachtergrond zorgen vaak lang en intensief voor een familielid of vriend, maar zijn nauwelijks in beeld bij hulpverleners.’
Uit een factsheet over mantelzorgers met een migratieachtergrond, die Kennisplatform Integratie & Samenleving 10 november heeft gepresenteerd, blijkt dat deze mantelzorgers vaak intensiever mantelzorg verlenen dan autochtone mantelzorgers

  photo
lees meer purplearrow
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Platform Mantelzorg Limburg
 
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de   limburg
 
Powered by Mailmens