logo
 
  Nieuwsbrief  
  Juli 2016  
  jaargang 6, nummer 6  
 
 
 
arrow Een onderzoek naar behoefte aan respijtzorg bij mantelzorgers  
arrow QuickScan mantelzorgbeleid 2016  
arrow Mantelzorgers gezocht: test de nieuwe app Inlife  
arrow Financieel zakboekje 2016 - Vol tips en weetjes  
arrow Wat is een PGB en welke hulp biedt een PGB  
arrow Vraag of klacht over gezondheidszorg? U kunt op EIK-punt rekenen!  
arrow Fijne zomervakantie!  
 
  topphoto  
 
 
 
 
 
 
28 | 07 | 2016
Een onderzoek naar behoefte aan respijtzorg bij mantelzorgers

In onze provincie zijn meer dan 250.000 mantelzorgers actief. Hiervan bieden ongeveer 20% meer dan 8 uur per week én meer dan drie maanden per jaar hulp aan familieleden, vrienden, kennissen die ziek zijn.
Uit landelijk onderzoek blijkt dat circa 30.000 mantelzorgers in Limburg zich zwaar belast of overbelast voelen. Respijtzorg of ook wel vervangende mantelzorg genoemd biedt mantelzorgers de mogelijkheid om de zorg tijdelijk over te dragen aan iemand anders.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 07 | 2016
QuickScan mantelzorgbeleid 2016

Het Platform Mantelzorg Limburg (PML) heeft de eretitel 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg' ingesteld in het kader van de jaarlijkse viering van de Dag van de Mantelzorg (10 november). Een dag waarop mantelzorgers op allerlei manieren in het zonnetje worden gezet. Het PML hoopt dat dit initiatief gemeenten stimuleert om goed mantelzorgbeleid te ontwikkelen en uit te voeren

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 07 | 2016
Mantelzorgers gezocht: test de nieuwe app Inlife

De Universiteit van Maastricht en Alzheimer Centrum Limburg lanceren in samenwerking met Platform Mantelzorg Limburg de nieuw app ‘Inlife’.
Wilt u mensen om u heen betrekken bij het dagelijks leven en de zorg met elkaar regelen en beter verdelen? De nieuwe app Inlife verbindt iedereen rondom je naaste met dementie.
Het Platform Mantelzorg Limburg (PML) heeft naast haar reguliere taken elk jaar een aantal speerpunten waar ze extra aandacht aan besteden. Een van de speerpunten dit jaar is gericht op mantelzorgers van mensen met Dementie.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 07 | 2016
Financieel zakboekje 2016 - Vol tips en weetjes

Omschrijving
Allerlei regelingen beïnvloeden uw financiële situatie. Er zijn regelingen waar u last van kunt hebben, maar ook regelingen waar u juist uw voordeel mee kunt doen. Belangrijk dus om hiervan goed op de hoogte te zijn.
Mezzo kan zich voorstellen dat u het overzicht van alle regelingen niet heeft. Daarom biedt Mezzo dit financieel zakboekje van 112 pagina’s vol tips en weetjes voor mantelzorgers aan

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 07 | 2016
Wat is een PGB en welke hulp biedt een PGB

Het persoonsgebonden budget [pgb] is een budget dat u toegekend krijgt om zelf uw zorgverleners in te huren voor de zorg die u nodig hebt. Of om zelf uw hulpmiddelen aan te schaffen en voorzieningen te realiseren.
Bent u chronisch ziek of hebt u een beperking of aandoening? Neem zelf het heft in handen en regel zelf uw eigen zorg, begeleiding, hulpmiddelen of voorzieningen.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 07 | 2016
Vraag of klacht over gezondheidszorg? U kunt op EIK-punt rekenen!

Heeft u klachten of vragen over de gezondheidszorg? Wilt u meer weten over uw rechten als patiënt? Bent u niet correct behandeld? Of wilt u informatie over de mogelijkheden van een second opinion?
Neem dan contact op met de afdeling Ervaringen Informatie Klachten (EIKpunt) of met Zorgbelang Juridische Service.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 07 | 2016
Fijne zomervakantie!

De zomervakantie voor de scholieren begint weer! 6 weken gaan veel dingen anders dan normaal. Er zijn meer vakantiekrachten, overal, de vertrouwde gezichten mogen er ook even tussenuit met hun gezin!
Voor mensen die mantelzorger zijn is dit een extra moeilijke tijd. De steun die ze normaal krijgen van hun naasten met een gezin wordt minder.

  photo
lees meer purplearrow
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Platform Mantelzorg Limburg
 
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de   limburg
 
Powered by Mailmens