logo
 
  Nieuwsbrief  
  Mei 2013  
  jaargang 3, nummer 2  
 
 
 
arrow Platform Mantelzorg Limburg en de actie ‘Mantelzorgboom’  
arrow Vraag of Klacht over de Gezondheidszorg? U kunt op EIKpunt rekenen!  
arrow Samenwerking tussen EIKpunt en het Platform Mantelzorg Limburg  
 
  topphoto  
 
 
 
 
 
 
28 | 05 | 2013
Platform Mantelzorg Limburg en de actie ‘Mantelzorgboom’


De Dag van de Mantelzorg komt er weer aan.
Een dag waarop mantelzorgers op allerlei manieren in het zonnetje worden gezet. Op vrijdag 8 november 2013 wordt in die gemeente waarin de mantelzorger een volwaardige positie inneemt in het Wmo-beleid een Lindeboom geplant.  
Aan de hand van een aantal criteria beoordeelt het Platform Mantelzorg Limburg (PML) welke Limburgse gemeente in 2013 het meest 'mantelzorgvriendelijk' is.

Eretitel en Mantelzorgboom zijn bedoeld om gemeenten te stimuleren om goed mantelzorgbeleid te ontwikkelen en uit te voeren.


Vorig jaar is de Gemeente Nederweert uitgeroepen tot de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2012. Roermond en Peel & Maas deelden de tweede plaats.

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 05 | 2013
Vraag of Klacht over de Gezondheidszorg? U kunt op EIKpunt rekenen!

In uw contact met hulpverleners of zorginstellingen loopt het soms anders dan u verwacht. Er is iets misgegaan. U vraagt zich af of het wel klopt wat er is gebeurd. U bent boos of teleurgesteld. Of u bent ronduit ontevreden. Het is dan belangrijk te weten dat u het recht heeft om uw klacht aan de orde te stellen. Om serieus te worden genomen als er volgens u iets is misgegaan.

 

U kunt veel redenen hebben om uw klacht op tafel te leggen. U wilt horen of u gelijk heeft. Of u vindt het belangrijk dat herhaling wordt voorkomen. Misschien wilt u alleen uw verhaal kwijt. Als u besluit stappen te ondernemen, komt u voor vele vragen te staan:

- waar kan ik het beste terecht met mijn klacht?

- heeft het eigenlijk wel zin om te klagen?

- zijn er andere mogelijkheden?

- waar kan ik terecht voor advies?

- wie kan mij helpen bij het indienen van een klacht?

  photo
lees meer purplearrow
 
28 | 05 | 2013
Samenwerking tussen EIKpunt en het Platform Mantelzorg Limburg

 

In het vorige item van deze nieuwsbrief is aangeven waar EIKpunt voor staat en waarvoor u bij hen terecht kunt. In dit artikel zal de samenwerking tussen EIKpunt en het Platform Mantelzorg Limburg (PML) worden beschreven en zullen ter illustratie een drietal specifieke vragen die via de website van PML of via EIKpunt zijn binnengekomen worden beantwoord.

 

Het PML zet zich in voor de collectieve belangenbehartiging van Mantelzorgers. Het PML ontvangt onder andere via haar website regelmatig vragen die individuele mantelzorgers stellen. Deze vragen worden uiteraard zoveel mogelijk beantwoord of PML verwijst door naar een instantie die de vraag het beste kan beantwoorden.

  photo
lees meer purplearrow
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Platform Mantelzorg Limburg
 
Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de   limburg
 
Powered by Mailmens